Karrier tanácsadás a Westendben // 2019. április 5-6.

workania-karriertanacsadas

Ahogy egyre nagyobb teret hódít a virtuális valóság, úgy kap egyre fontosabb szerepet a személyes kapcsolatok erősítése is a mindennapjainkban.

Ezt a 2 fontos tényezőt figyelembe véve fogadtuk el a Workania meghívását a ’Karriersarok – Virtuális valóság’ nevű eseményére, ahol a HR Holding két munkatársa segítette a virtuális labirintusból kikeveredő álláskeresőket, hogy megtalálják az hozzájuk illő álom munkájukat. A program során, VR szemüveg segítségével egy olyan labirintusban találták magukat az álláskeresők, amelyből akkor jutottak ki, ha az MBTI személyiségteszt alapján meghatározott kérdésekre válaszoltak.

Amint kiderült, hogy melyik személyiségtípusba tartozik a delikvens, azt is megtudhatta, hogy milyen szakma illik hozzá. Ehhez segítséget nyújt érdeklődő olvasóink számára az emiero.hu oldal. Ezután, egy rövid beszélgetés keretén belül közösen megkerestük a Starjobs.hu oldalán, illetve az egyéb online meghirdetett állások közül az igazán neki való munkát. Többször kiderült, hogy valaki azért vett részt a VR szemüveges programon, mert úgy érezte, hogy nem a megfelelő munkával foglalkozik a mindennapokban, és valamiféle megerősítést várt és kapott is a teszttől. Sok esetben arra a következtetésre jutottunk az álláskeresőkkel, hogy valójában nem is áll távol tőlük valamely szakma, amit az MBTI teszt eredménye javasolt neki.

Személyes kedvencem az a mérnök srác volt, aki 7 éve dolgozik egy fejlesztő cégnél, és azért gondolkodott el a váltáson, mert úgy érzi, hogy az idő múlásával ’romlik’ a piaci értéke, mivel náluk egy speciális programnyelvet használnak a munkájuk során. A teszt eredménye rámutatott arra, hogy a ’Coach’ szakma is illik hozzá. Ezután pedig csillogó szemekkel beszélt arról, hogy többször eljátszott már a gondolattal, hogy az IT-s tapasztalatával belevágjon egy egyedi coaching tevékenységbe.

Ha csak ebben az egy esetben is, de hozzásegítettünk valakit, hogy megtalálja a karrierútját, azt gondolom, hogy a program maximálisan elérte a célját.

A programsorozat 2019. április 5-én és 6-án folytatódik a budapesti WestEnd üzletközpontban.

A részletekről az alábbi linken olvashatsz: https://www.facebook.com/events/2812212305670916